Windows 93 Efsanesi Geri Geldi!

windows 93 resimleriBugünlerde Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10 ile adından tekrar söz ettirmeye başladı. Teknoloji sitelerinin tamamı Windows 10 makaleleri ile doldu taştı. Oysa daha dün gibiydi MS DOS lu bilgisayarlar. Aynı anda iki grafik bile açılmazdı. Word, Exel nerede o zamanlar. Lider tablo grafik programı Lotus du. Şimdi anahtarlığa taktığımız bellekleri hayal etmek mümkün bile değildi. CD yi ancak bilim kurgu filmlerinde görürdük. Toplumda bilgisayar ile ilişiği olan çok az kişi vardı. Bunlarda üst düzey bürokratlar ve kamu binalarındaki memurlardı çoğunlukla. 
Sene 1991 İnsanoğlunun alışkanlıklarını topyekun değiştirecek olan Windows 3 piyasaya sürüldü. Adının Windows 3 olmasının tek nedeni ise basitti. İlk sürüm Windows sürümü 1983 de, 2. ise 1985 de piyasaya da yerini almıştı. Bu yeni versiyon için tam 6 yıl çalışıldı. O zamanlarda kullananların ağzını bir karış açıkta bırakan bir sistemdi bu. 91 deki bu gelişmeden sadece 2 yıl sonra asıl efsane ortaya çıktı, bu efsanenin adı Windows 93 idi. 
disket

Artık bilgisayarlarda resim çizebiliyor, bir yandan da Solitude yani şu meşhur kart oyununu oynamak mümkün oluyordu. Harika bir başlat menüsü, belgelerim ve tabi ki yerel disk C vardı. Disketlere, yaptığımız tabloları yükler, altın muhafaza eder gibi disket muhafaza ederdik. Neden mi? Çarçabuk bozulurdu bu disket denen melet de ondan.
Windosw 93 de bulunan Grafik ve Tasarım ise o zamana kadar insan evladının hayale demeyeceği bir noktaya çıkmıştı. Evet bundan 21 yıl önceye gitmeye ne dersiniz. İşte size Windows 93 ü tekrar yaşatacak, o dönemi görmeyen gençlerimize ise hadi canım sende dedirtecek, İşletim sisteminde çığır açan Windows 93 Efsanesi
Evet yanlış duymadınız. Windows 93 ü kullanmak için online olabileceğiniz bir web sitesi yapıldı. Site adı windows93.net. Asla pişman olmayacağınız bir deneyim yada nostalji.

0 yorum: